Home > Over Becel > Plantaardig

De kracht van plantaardig

Ontdek met Becel de kracht van plantaardig. Wist u bijvoorbeeld dat Becel wordt gemaakt van plantaardige oliën, die rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen? De oliën in Becel bevatten van nature Omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart. Ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Uiteraard is hierbij een gevarieerd, evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl van belang. Net als de benodigde hoeveelheid van Becel en het vereiste consumptiepatroon. Niet alleen draagt Becel dan bij aan een gezond en fit leven. Door meer plantaardig te eten draagt u ook bij aan vermindering van de CO2-uitstoot. Met Becel zet u dus niet alleen uzelf in uw kracht, maar ook het milieu.

Planten zijn de nieuwe koeien!

Leef bewust, kies plantaardig

Steeds meer mensen eten minder dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren of zuivel. Een goede reden hiervoor is het verminderen van milieubelasting. Circa 80% van het land dat door mensen wordt gebruikt heeft direct of indirect te maken met veeteelt. Van alles wat we eten, draagt de consumptie van vlees en zuivel het meeste bij aan de voedselgerelateerde impact op het milieu. Dat komt onder andere door de uitstoot van broeikasgassen (zoals CO2 en methaan) tijdens de productie van deze producten. Over het algemeen hebben plantaardige producten een lagere impact op het milieu dan dierlijke producten, waardoor een verschuiving naar een meer plantaardig voedingspatroon gunstig is voor het milieu.

Becel zoekt continu naar manieren om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft een zogenaamde levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd op de milieubelasting van margarineproductie. Dat betekent dat het hele traject is onderzocht, van de grondstoffen tot het bewaren van Becel bij u thuis in de koelkast. Wist u dat uit dit onderzoek naar voren is gekomen dat de productie van margarine minder belastend is voor het milieu dan de productie van roomboter? Wilt u meer over dit onderzoek weten; u kunt het rapport hier opvragen.

Plantaardig dieet: goed voor u, beter voor de aarde

Bron: 1 Onderzoek uitgevoerd door Quantis - Dit is een vooraanstaand consultancy kantoor gespecialiseerd in duurzaamheid en het uitvoeren van Life Cycle Assessments (LCA). 2 De vergelijking is met gemiddelde roomboter geproduceerd in Nederland.

Van zaden tot kuipje

De plantaardige producten van Becel zijn minder belastend voor het milieu dan producten die grotendeels uit zuivel bestaan, zoals roomboter. Desondanks willen we kritisch blijven kijken naar ons productieproces. Alle stappen nemen we onder de loep: kan het misschien nog duurzamer? Het hele productieproces, van zaden tot kuipje, hebben we voor u inzichtelijk gemaakt. Benieuwd?

Bekijk het proces

100% plantaardige producten van Becel

Bekijk alle producten

Becel gelooft in de kracht van plantaardig en heeft daarom 100% plantaardige producten voor u ontwikkeld om mee te koken, voor over uw salade of om heerlijk op uw brood te smeren. Deze producten bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Zijn alle Becel producten 100% plantaardig?

Becel Original is 100% plantaardig, net als Becel Light, Romig, Biologisch, Pure, Original (vloeibaar), Light (vloeibaar), Bakken & Braden.

Bijna alle Becel producten zijn 100% plantaardig. De behoefte van de consument staat bij het ontwikkelen van onze recepten altijd voorop. Zo hebben we voor consumenten die van romig houden Becel Romig. Die variant bevat melkbestanddelen die voor een volle romige smaak zorgen. En voor consumenten die op zoek zijn naar Omega 3 hebben we goed nieuws; vrijwel alle Becel-producten zijn van nature rijk aan Omega 3 (met uitzondering van de Becel Frituurolie en de Becel Hazelnootpasta). Op die manier kan iedereen een stap maken naar een verantwoord plantaardig voedingspatroon, maar hoeft niemand in te leveren op zijn of haar favoriete ingrediënten. Enkele van onze producten zijn niet 100% plantaardig, namelijk Becel Slaolie, Becel Frituurolie, Becel Hazelnootpasta en Becel voor de Koffie.

Worden alle Becel producten 100% plantaardig in de toekomst?

Becel zou graag zoveel mogelijk varianten 100% plantaardig maken. Zo kijken we momenteel naar mogelijkheden voor de overige producten. Het veranderen van een recept kan gevolgen hebben voor de smeuïgheid, smeerbaarheid of de smaak van een product. Daarom duurt het soms wat langer voor we een product hebben dat enerzijds volledig plantaardig is, maar dat anderzijds ook naar de smaak is van de consument. Becel maakt alleen een product 100% plantaardig als de consument er 100% tevreden mee is.

Plantaardig eten: lekker en gevarieerd

Heeft u een vraag?

Wij zijn trots op onze producten en willen graag transparant zijn over hoe deze gemaakt worden. Daarom hebben wij er alles aan gedaan om deze site zo volledig mogelijk te maken. Mocht u desondanks nog informatie missen, dan horen wij dat graag.

Stel uw vraag