Home > Recepten > Varkenshaas en gebakken kaki, krielaardappeltjes en broccoli

voor 2 personen Ingrediënten

  • 500 g krielaardappelen
  • 1 kaki
  • 180 g varkenshaas
  • 300 g broccoli
  • 1 bosje lente-uien
  • 6 takjes peterselie
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 3 tl gemalen anijszaad

Variaties: Vervang bij deze varkenshaas en gebakken kaki, krielaardappeltjes en broccoli eens de varkenshaas voor kalfsbiefstuk of lamshaas.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor varkenshaas en gebakken kaki, krielaardappeltjes en broccoli

  1. Kook de krielaardappeltjes in ca. 10 tot 15 minuten gaar en giet het af. Snijd de kaki in reepjes en de varkenshaas in 6 plakken. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes en hak de peterselie grof.
  2. Kook de broccoli 7 minuten in kokend water en giet de broccoli af. Verwarm ondertussen de Becel Original in een grote koekenpan. Bestrooi de plakjes vlees met vers gemalen peper en anijszaad. Leg ze in de hete Becel en bak 2 minuten aan elke kant. Voeg de kaki en lente-ui aan de pan toe en bak het nog 2 minuten.
  3. Meng de krieltjes met de peterselie. Bestrooi de broccoli met vers gemalen peper. Leg het vlees met de kaki en lente-uitjes op twee borden. Schep de aardappeltjes en broccoli erbij.

Smakelijk!