
voor 2 personen Ingrediënten
close
aantal personen
- 700 g schorseneren
- 150 g volkoren penne pasta (of andere volkoren pasta)
- 100 g cherrytomaatjes
- 100 g prei
- 3 teentjes knoflook
- 15 g verse Italiaanse kruiden (of halve el gedroogde)
- 150 g kipfilet
- 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
- 100 ml passata
- 2 el vetvrije yoghurt
Variaties: Vervang bij deze heerlijke schorseneren met prei, tomaten, Italiaanse kruiden en kip de schorseneren voor groene of witte asperges.
Bereidingswijze (voor 2 porties)
voor schorseneren met prei, tomaten, italiaanse kruiden en kip
- Schil de schorseneren met een dunschiller en met huishoudhandschoenen aan (anders worden de handen heel erg zwart!). Snijd elke schorseneer in 8 lange stukjes. Was ze met koud water. Leg ze direct in een diepe pan in een laagje water.
- Breng het water aan de kook en kook de schorseneren op een matig vuur 15 minuten voor. Afgieten en goed laten uitlekken.
- Kook de volkoren pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de tomaatjes. Snijd de prei in smalle ringen. Pel en snipper de knoflook. Hak de kruiden grof. Snijd de kip in kleine stukjes.
- Verwarm de Becel Original in een wok. Roerbak de kip hierin 1 minuut. Voeg de schorseneren toe en roerbak 6 minuten. Voeg de prei, de knoflook, de kerstomaatjes en de kruiden toe en roerbak nog 2 minuten. Roer dan de tomatenpassata en royaal versgemalen peper erdoor en goed doorwarmen.
- Verdeel de pasta over 2 diepe borden. Schep het schorsenerenmengsel erop. Verdeel de yoghurt er aan tafel over.
Smakelijk!