Home > Recepten > Pompoenlasagne met tomaat en kaas

voor 2 personen Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g pompoen
  • 4 pruimtomaten
  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 15 g bloem
  • 1,5 dl halfvolle melk
  • 50 g 20+ kaas

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor pompoenlasagne met tomaat en kaas

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaden uit de pompoen, snijd hem in parten, snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de volkoren lasagnevellen 8 minuten in ruim water. Giet ze af en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
  2. Verhit anderhalve eetlepel Becel Original en fruit de ui met de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Schep de tomaat en de oregano en peper naar smaak erdoor en voeg anderhalve dl heet water toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwarm de rest van de Becel Vloeibaar en roer er de bloem door. Schenk beetje bij beetje de melk en halve dl water erbij en roer telkens met een garde door. Laat de lasagnesaus op een laag vuur ca. 5 minuten pruttelen, roer regelmatig om.
  4. Verdeel de pompoensaus en de lasagnebladen in laagjes over een passende ovenschaal. Begin met een laagje saus en eindig met een lasagneblad. Roer de helft van de kaas en peper naar smaak door de witte saus en verdeel de saus over de lasagne. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat de pompoenlasagne in ca. 15 minuten gratineren.

Smakelijk!

Tip: Serveer bij deze heerlijke pompoenlasagne met tomaat en kaas een salade van kropsla met een dressing van halve eetlepel kruidenazijn, anderhalve eetlepel Becel Slaolie, een gesnipperd uitje, versgemalen peper en bieslook bij.