Home > Recepten > Parelgortsalade met walnoten, appel en kip

voor 2 personen Ingrediënten

  • 175 g kipfilet
  • 2 tl pittige kerriepoeder
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 115 g parelgort (vluggort)
  • 115 g rode uien
  • 130 g kikkererwten in blik
  • 1 kleine appel
  • 120 g stengels bleekselder
  • 1 limoen
  • 25 g walnoten
  • 10 g platte peterselie

Variaties: Maak deze heerlijke parelgortsalade met walnoten, appel en kip extra kruidig door er 2 tl rash el hanout aan toe te voegen.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor parelgortsalade met walnoten, appel en kip

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in zodat een dun breed lapje kipfilet ontstaat. Bestrooi met de kerriepoeder en peper naar smaak en bestrijk met halve eetlepel Becel Original. Grill de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar.
  2. Bereid intussen de vluggort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de kip in dunne reepjes.
  3. Pel en snijd de uien in ragdunne partjes en fruit ze 3 minuten in de rest van de Becel. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Was de bleekselder en snijd de stengels in ragdunne boogjes.
  4. Was de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Hak de walnoten grof. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze grof.
  5. Houd 1/3 deel van de walnoten en 1/3 deel van de peterselie apart. Schep de rest van de ingrediënten door elkaar. Verdeel de maaltijdsalade over 2 borden en bestrooi met de rest van de walnoten en de peterselie.

Smakelijk!

Banner Home e-magazine