Home > Recepten > Ontbijtpap met noten, tahin, sesam en vijgen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 ml Becel Amandeldrink + extra voor bij het opdienen
  • 3 gedroogde vijgen
  • 200 g havervlokken
  • 1 el ongeroosterde tahini
  • 1 tl sesamzaad
  • 4 verse vijgen of seizoensfruit naar keuze

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ontbijtpap met noten, tahin, sesam en vijgen

  1. Giet de Becel Amandeldrink in een pannetje, voeg er de gedroogde vijgen aan toe en mix glad met een handmixer.
  2. Voeg de havervlokken en tahini eraan toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen terwijl je regelmatig roert om te vermijden dat het mengsel aan de bodem van het pannetje blijft kleven.
  3. Giet in kommetjes en lepel er nog wat meer tahini over. Voeg naar smaak nog een scheutje Becel Amandeldrink toe. Garneer met wat sesamzaadjes en verse vijgen of seizoensfruit naar keuze.

Smakelijk!

Tip: Ongeroosterde tahini smaakt zachter dan geroosterde. Tahini kan, indien gewenst, ook vervangen worden door pindakaas of amandelboter.