Home > Recepten > Kipwrap met tomatensalsa

voor 2 personen Ingrediënten

  • 40 g gekookte kipfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 2 takjes koriander
  • 2 tomaten
  • cayennepeper
  • 0,5 tl limoensap
  • 2 volkoren wraps
  • 30 g Becel avocado- & limoenolie
  • 4 blaadjes sla

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor kipwrap met tomatensalsa

  1. Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd het uitje in boogjes. Snijd de korianderblaadjes grof. Was en halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Meng voor de salsa de stukjes tomaat met de ui, de koriander, een snufje cayennepeper en het limoensap. (Voeg eventueel een heel klein beetje honing toe om de salsa iets te zoeten.)
  3. Verwarm de wraps volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrijk de wraps met de Becel met avocado- & limoenolie. Verdeel er de sla, een beetje van de salsa en de kip erover en vouw ze dicht. Geef de rest van de salsa er apart bij. Smakelijk!

Smakelijk!

Tip: Voor de gare kipfilet: gebruik een restje kip of gaar de kipfilet in kippenbouillon of water. Zorg dat de kip net onder staat, breng tegen de kook en laat op een heel laag vuur ca. 15 minuten garen.