Home > Recepten > Hutsepot van aardappelpartjes, bleekselder en makreel

voor 2 personen Ingrediënten

  • 500 g krielaardappelen met schil
  • 250 g winterwortel
  • 200 g bleekselder
  • 100 g gepeperde gerookte makreel
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 2 el piccalilly

Variaties: Deze hutsepot van aardappelpartjes, bleekselder en makreel is ook erg lekker met reepjes gerookte zalm of een stukje gegrilde zalm in plaats van de makreel.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor hutsepot van aardappelpartjes, bleekselder en makreel

  1. Was de krieltjes en snijd ze in vieren. Kook ze 5 minuten in een flinke laag water, giet ze af en laat ze uitdampen. Schil de wortels met een dunschiller, snijd ze in dunne plakjes en halveer ze. Maak de bleekselder schoon, houd wat blaadjes apart voor de garnering en snijd de stengels in dunnen boogjes. Verdeel de gerookte makreel in stukjes.
  2. Verwarm de Becel Original in een sauteerpan (of wok) met antiaanbaklaag en bak de aardappelpartjes met de wortel en de bleekselder in 7 tot 10 minuten al omscheppend lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de hutsepot op 2 borden. Verdeel de makreel erover en schep de piccalilly erbij. Bestrooi met de fijngesneden bleekselderblaadjes en serveer direct.

Smakelijk!