Home > Recepten > Honingkoekjes met hazelnoten

voor 24 personen Ingrediënten

  • 40 g hazelnoten
  • 100 g koude Becel Bakken & Braden
  • 140 g tarwebloem
  • 50 g suiker
  • 30 g (klaver) honing
  • 3 el losgeklopt ei
  • 1 el sinaasappelrasp
  • Extra nodig: mixer, 1 groot of 2 kleinere bakblikken bekleed met bakpapier

Variaties: Je kunt ook volkorenmeel gebruiken.

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor honingkoekjes met hazelnoten

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
  2. Hak de hazelnoten grof en strooi ze op een bord. Snijd de Becel Bakken & Braden in stukjes. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de Becel, de suiker, de honing, het ei en de sinaasappelzeste toe en mix met de mixer tot een stevig deeg. Vorm er een bal van, verpak hem in huishoudfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
  3. Vorm 24 kleine balletjes van het deeg, druk ze plat en druk de bovenkant in de hazelnoten. Leg ze met de hazelnoten naar boven op het met papier beklede bakblik. Bak ze in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  4. Neem het bakblik uit de oven en laat ze 10 minuten op het bakblik afkoelen. Leg ze op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen. Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel.

Smakelijk!

Tip: Het is ook heel lekker om een paar eetlepels havermout aan het deeg toe te voegen.