Home > Recepten > Gehaktworstjes met een Indische hutspot

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g winterwortel
  • 400 g uien
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 g rundsgehakt
  • 1 zakje (19 g) nasi kruidenmix
  • 4 el geraspte kokos
  • 2 el ketjap
  • 4 el Becel Bakken en Braden vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gehaktworstjes met een indische hutspot

  1. Schil de wortel, snijd ze in plakjes en de plakjes in vieren. Pel en snijd de uien in dunne ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Meng het gehakt met ½ zakje nasikruiden, de kokos, de ketjapsaus en peper naar smaak. Vorm er 4 dunne worstjes van.
  2. Leg de wortel, de ui en de aardappel in lagen in de pan. Voeg zout naar smaak en een laagje water toe en kook alles in ca. 20 minuten gaar.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een ruime pan en bak de worstjes rondom bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar.
  4. Giet de groenten en de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp alles tot een grof mengsel en schep de rest van de nasikruiden erdoor. Voeg zoveel van het kookvocht toe tot een smeuïge hutspot ontstaat.
  5. Neem de gehaktworstjes uit de pan en houd ze warm. Blus het bakvet af met 1½ dl heet water en roer het aanbaksel los. Serveer de saus en de worstjes bij de hutspot.

Smakelijk!