Home > Recepten > Gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappel

voor 2 personen Ingrediënten

  • 600 g krielaardappelen in schil
  • 400 g gekookte bieten
  • 3 sjalotten
  • 1 augurk
  • 2 el fijngeknipte bieslook, fijngeknipt (+ extra om te garneren)
  • 30 g magere platte kaas (of 0% vet platte kaas)
  • 2 tl grove mosterd
  • 250 g zalmfilets (2 stuks)
  • 0,5 el volkorenmeel
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • gemalen komijn (naar smaak)

Variaties: Vervang de zalm in de Gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappel eens door schol- of tongfilet.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappel

  1. Was de krielaardappelen schoon onder stromend water. Ontvel de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de sjalotten in ragdunne partjes, schep de azijn erdoor en laat ze 15 min. staan. Schep tussentijds 1 keer om. Hak de augurk fijn. Schep de augurk met de fijngeknipte bieslook, de peterselie, de platte kaas, de mosterd en peper naar smaak door elkaar.
  2. Kook de krielaardappeltjes in water in ca. 15 min. gaar. Strooi het meel in een diep bord en roer er peper naar smaak en de paprikapoeder door. Wentel de zalmfilets door het meelmengsel.
  3. Verhit de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets ca. 4 min. per kant. Schep de warme gekookte aardappeltjes met de sjalot en de bieten door elkaar en breng op smaak met peper en een beetje gemalen komijn. Serveer met de gebakken zalm en het sausje. Garneer met bieslook.

Smakelijk!

Banner Home e-magazine