Home > Recepten > Gebakken kiprepen in verse bleekselder tomatensaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g bleekselder
  • 600 g rijpe tomaten
  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 3 el fijngehakt verse mediterrane kruiden (oregano, tijm en rozemarijn) of 1 el gedroogde
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 300 g volkoren spaghetti

Variaties: Vervang de kip eens door kalkoenfilet, mager varkens-, lams-, kalfs- of rundvlees.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gebakken kiprepen in verse bleekselder tomatensaus

  1. Snijd de kipfilet in dunne repen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselder in boogjes. Was en snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verhit de Becel Bakken & Braden in een sauteerpan en roerbak de kiprepen 4 minuten. Voeg de ui met de knoflook en de selder toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomaten, de kruiden en 1 tl versgemalen peper toe. Roerbak alles 2 minuten. Roer het bouillonketeltje erdoor, voeg 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Kook ca. 25 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig om.
  3. Kook intussen de spaghetti in ruim water beetgaar. Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de kiprepen en de saus over.

Smakelijk!

Tip: Voeg vlak voor het einde van de stooftijd een flinke scheut balsamicoazijn toe.