Home > Recepten > Farro met cèpes, geitenkaas en artisjokharten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 150 g sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g eekhoorntjesbrood (cèpes, boleten) of gemengde paddenstoelen
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 185 g artisjokharten in blik, uitgelekt
  • 10 g verse basilicum
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g diepvries tuinerwten
  • 150 g farro (of spelt)
  • 60 g verse geitenkaas 40+, verkruimeld
  • 1,5 el balsamico azijn

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor farro met cèpes, geitenkaas en artisjokharten

  1. Pel en snijd de sjalotten in vieren. Pel en snipper de knoflook. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd ze grof. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de artisjokharten in vieren. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en snijd 2/3 deel in dunne reepjes.
  2. Verhit de Becel Original in een sauteerpan en fruit de sjalotten al omscheppend 3 minuten op en halfhoog vuur. Voeg de knoflook en het eekhoorntjesbrood toe en bak 3 minuten zachtjes mee. Schep de tuinerwtjes erdoor en neem de pan van het vuur.
  3. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
  4. Schep het paddenstoelenmengsel met tomaatjes, de artisjokharten, de basilicumreepjes en peper naar smaak door de warme farro. Verdeel het over de borden en strooi de geitenkaas erover. Druppel er de balsamicoazijn over en garneer met de basilicumblaadjes.

Smakelijk!