Home > Recepten > Broccoli chili con carne

voor 2 personen Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 100 g prei
  • 2 vleestomaten
  • 400 g kidneybonen in blik
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g extra mager rundergehakt
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • 100 g vers volkoren stokbrood

Variaties: Voeg met de groenten 2 - fijngehakte - teentjes knoflook en eventueel een in stukjes gesneden paprika toe. Ook lekker met wat gehakte koriander of bieslook erover.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor broccoli chili con carne

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakken. Snijd de prei in smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Giet het vocht van de kidneybonen af.
  2. Verwarm de Becel Original in een sauteerpan of braadpan en roerbak hierin het gehakt met het komijnzaad, het paprikapoeder, de cayennepeper en ½ tl vers gemalen peper 3 minuten. Voeg de broccoli en prei toe en roerbak nog 3 minuten. Meng de tomaten, de bonen en ½ kopje heet water erdoor. Verwarm 8 minuten met het deksel half op de pan. Roer tussentijds geregeld om.
  3. Snijd het stokbrood in plakjes. Verdeel de Broccoli chili con carne over 2 diepe borden, schep de yoghurt erop en geef het brood erbij.

Smakelijk!