Home > Recepten > Blauwe bessen honingcrumble

voor 9 personen Ingrediënten

  • 2 kleine stevige appels
  • 200 g blauwe bessen (of bosbessen)
  • 1 el honing
  • 40 g koude Becel Bakken & Braden
  • 40 g tarwebloem
  • 40 g witte basterdsuiker
  • extra nodig: 9 kleine ovenschaaltjes

Variaties: Serveer dit lekkere kruimeltoetje eens met vetvrije yoghurt of crème fraiche light. Je kunt de bloem ook vervangen door volkorenmeel.

Bereidingswijze (voor 9 porties)

voor blauwe bessen honingcrumble

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en voeg 5 el water toe. Breng het aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten koken. Roer af en toe om. Roer de honing erdoor en voeg de blauwe bessen toe.
  3. Snijd intussen de Becel Bakken & Braden in kleine stukjes. Roer de suiker en de bloem in een kom door elkaar. Voeg de Becel toe en snijd met 2 messen tot een kruimelig, op broodkruim lijkend mengsel.
  4. Verdeel het kruimelmengsel over de ovenschaaltjes en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.

Smakelijk!

Tip: Het kruimelmengsel kun je ook goed in een keukenmachine bereiden.