Home > Contact

Veelgestelde vragen

Waarom heeft Becel een nieuwe verpakking en reclame?

Bij Becel werken we voortdurend aan het verbeteren van onze producten. Het is onze ambitie om de beste producten te hebben die er op de markt te vinden zijn. Daarom hebben we naar onze consumenten geluisterd en naar de behoefte aan meer natuurlijke producten. De Becel producten bestaan uit een mix van zonnebloem, lijnzaad en koolzaadolie. Dit willen duidelijk maken aan onze consumenten door onze nieuwe verpakking en communicatie. Welke wijzigingen we ook aanbrengen, we vragen onze consumenten altijd of zij blij zijn met het product. Het nieuwe design voor Becel is uitgebreid getest, zowel onder gebruikers als niet-gebruikers van Becel. Zij zijn actief betrokken geweest in diverse stadia van het proces.

Becel bevat van nature omega 3 en 6. Wat wordt daarmee bedoeld?

Omega 3 en 6 zijn van nature aanwezig in de oliën die we gebruiken in onze Becel producten. Becel wordt gemaakt met een mix van zonnebloem, lijnzaad en koolzaadolie. Zonnebloemolie wordt gekozen vanwege het gehalte aan omega 6, lijnzaadolie bevat vooral een hoog gehalte aan omega 3, en koolzaadolie bevat zowel omega 3 als omega 6. Door zonnebloemolie, lijnzaadolie en koolzaadolie zorgvuldig te mengen bevat Becel omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart.  De benodigde dagelijkse inname die bijdraagt aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte is 2g omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10g omega 6 (linolzuur) per dag. 2 porties (2x10g) per dag leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Gebruik Becel als onderdeel van een gezonde voeding en levensstijl.

Wat is er anders wat betreft voedingsstoffen?

De voedingskundige samenstelling van Becel is onveranderd gebleven, ze bevat nog altijd even veel omega 3 en 6. Door zonnebloemolie, lijnzaadolie en koolzaadolie zorgvuldig te mengen bevat Becel omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart.  De benodigde dagelijkse inname die bijdraagt aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte is 2g omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10g omega 6 (linolzuur) per dag. 2 porties (2x10g) per dag leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Is het product nog steeds goed voor mijn cholesterol?

De gehaltes aan omega 3 en 6 in Becel zijn niet gewijzigd. Dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen in Becel die helpen een gezond cholesterolgehalte te behouden. Alleen de smaak- en kleurstoffen zijn vervangen door natuurlijke varianten. De mix van oliën - die de omega 3 en 6 levert - is niet veranderd. De benodigde dagelijkse inname die bijdraagt aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte is 2g omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10g omega 6 (linolzuur) per dag. 2 porties (2x10g) per dag leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Gebruik Becel als onderdeel van een gezonde voeding en leefstijl.

In het geval u een verhoogde cholesterol hebt, gebruik dan Becel ProActiv.

Bevat het product nog steeds 70% minder verzadigd vet dan boter?

Becel bevat nog steeds 70% minder verzadigd vet dan boter. Dit wordt niet meer op de verpakking vermeld. Het vertrouwde Becel recept is nog steeds hetzelfde, met dezelfde voordelen voor hart en bloedvaten.

Is het nieuw dat Becel een mix van 3 oliën bevat?

Becel is altijd al gemaakt met een mix van plantaardige oliën. Alleen benadrukken we dit nu meer, omdat velen zich niet bewust zijn dat deze oliën verantwoordelijk zijn voor de positieve effecten op de gezondheid. Zonnebloemolie wordt gekozen vanwege het gehalte aan omega 6, lijnzaadolie bevat vooral een hoog gehalte aan omega 3, en koolzaadolie bevat zowel omega 3 als omega 6. Door zonnebloemolie, lijnzaadolie en koolzaadolie zorgvuldig te mengen bevat Becel omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart. De benodigde dagelijkse inname die bijdraagt aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte is 2g omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10g omega 6 (linolzuur) per dag. 2 porties (2x10g) per dag leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Waarom wordt er in sommige Becel producten palmolie gebruikt?

Becel producten in een kuipje worden gemaakt met een mix van plantaardige oliën.

Om deze vloeibare oliën een goed smeerbare textuur te geven en heerlijk te laten smelten in de mond is een bepaalde hoeveelheid vast vet nodig. Hier wordt palmolie gebruikt.  We begrijpen de bezorgdheid rond palmolie bij onze klanten. Palmolie bevat meer verzadigde vet dan de meer vloeibare plantaardige oliën. Er wordt aanbevolen de inname aan ongezond verzadigd vet zo laag mogelijk te houden. Het is dus ook onze zorg om producten aan te bieden met een zo laag mogelijk gehalte aan ongezonde verzadigde vetten. Daarom adviseren wij de vetsamenstelling van het uiteindelijke product te evalueren (wat in de voedingswaarde tabel staat op de verpakking), en niet de vetsamenstelling van één van de ingrediënten (in de ingrediëntenlijst op de verpakking) zoals palmolie*. Becel producten in een kuipje bevatten 60- 70% minder ongezonde verzadigde vetten in vergelijking met boter. Becel bevat ook omega 6 en is rijk aan omega 3 vetzuren waardoor Becel bijdraagt aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. 

* Alle palmolie die Unilever inkoopt voor haar Europese voedingsmiddelenactiviteiten is sinds eind 2014 voor 100% traceerbaar en gecertificeerd duurzaam. Meer informatie over Unilevers streven naar 100% duurzame palmolie is te vinden in: Het Unilever Sustainable Palm Oil Progress Report 2014. 

Is Becel Omega3plus nog te verkrijgen?

Nee, Becel Omega3plus maakt niet langer deel uit van het assortiment. Maar wist je dat Becel Original ook boordevol Omega 3 zit? Bekijk zeker ook onze twee nieuwe producten: Becel met walnootolie en Becel met avocado- en limoenolie. Of vind een smeerproduct naar jouw smaak in dit handige overzicht.

Contacteer ons

Kan je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op via deze link: https://upfield.com/contact

We helpen u zo snel mogelijk verder.